Στις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ ξεναγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη δομή της Πάτρας. Ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε για το έργο που γίνεται σε εξαρτημένα άτομα από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο ή ηλεκτρονικά έχοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο με το προσωπικό για τη σημασία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης αντιμετώπισης. «Με πρόγραμμα της Περιφέρειας χρηματοδοτείται ο χώρος και το προσωπικό, ενώ πάντα η Δυτική Ελλάδα πρωτοπορεί σε έργα κοινωνικής μέριμνας εν συγκρίσει με άλλες περιφέρειες», τόνισε ο κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Η εν λόγω δομή παρέχει βασική νοσηλευτική στήριξη, κοινωνικούς λειτουργούς, βραχυχρόνια φιλοξενία, σίτιση και δημιουργική απασχόληση στους εξαρτημένους κι αστέγους της Πάτρας

“Οι νεοσύστατες δομές του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα και στο Αγρίνιο παρέχουν υπηρεσίες σε εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Αποτελούν κυρίως δομές άμεσης πρόσβασης στοχεύοντας στην μείωση της βλάβης από την χρήση ουσιών, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ωφελούμενων στο εδώ και τώρα, την διασύνδεσή τους με υπηρεσίες και την κινητοποίησή τους για θεραπεία. Όλες οι ανωτέρω δομές δεν θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί χωρίς  την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο”, δήλωσε η Ζωή ΣίνουΥπεύθυνη Πράξης “Συνέχισης Υποστήριξης του Δικτύου Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων” στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027. 

Να αναφερθεί ότι σήμερα, συνεχίζουν τη λειτουργία τους, το  Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας Πάτρας (Υπ.1), το Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου (Υπ.2), η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης Πάτρας (Υπ.3), το  Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων (Υπ.4) και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης – Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης (Υπ.5), με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.