Συνάντηση για την εγκατάσταση μηχανημάτων εμβάπτισης –απαγωγής λουομένων ΑμεΑ σε παραλίες της ΠΕ Αχαΐας κατά τη θερινή περίοδο του έτους 2024 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, στο γραφείο του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη ΠΔΕ, Χαράλαμπου Μπονάνου .

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ Αχαΐας Νικόλαος Χουλιάρας και ο γεν. γραμματέας Χρήστος Κάραλης, η υπεύθυνη του γραφείου ΑμεΑ του Δήμου Πατρέων, Ιουλία Συροκώστα  καθώς και οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΤΟΒΕΑ που πέρυσι είχαν εγκαταστήσει τα μηχανήματα, Ιγνάτιος Φωτίου και Περσεφόνη Μπέρτζου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αξιολογήθηκε ως θετική και απόλυτα επιτυχημένη η εγκατάσταση των καινούριων, χρηστικών, λειτουργικών μηχανημάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία τοποθετήθηκαν τη σωστή χρονική στιγμή με αποτέλεσμα οι παραπληγικοί και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στην περιοχή μας να χαίρονται πραγματικά την τόσο ευεργετική γι΄ αυτούς, θάλασσα.

Στη συνέχεια συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τη νέα θερινή περίοδο, ώστε να επιλεχθούν οι κατάλληλες παραλίες που θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας για τη δημιουργία προσβάσιμων παραλιών για τα άτομα με αναπηρία και τη φετινή θερινή περίοδο και δήλωσε ότι: «υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές μας, θέλουμε να βοηθήσουμε τα άτομα με κινητικές δυσκολίες  να χαρούν απρόσκοπτα τη θάλασσα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία καθώς η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας»