Την έντονη ανησυχία τους για το καθεστώς αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εκφράζουν με κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας οι βουλευτές της ΝΙΚΗΣ Ανδρέας ΒορύλλαςΓεώργιος Ρούντας και Σπυρίδων Τσιρώνης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι οι αναπληρωτές καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς σταθερό επαγγελματικό ορίζοντα, με συνεχείς μετακινήσεις, καθυστερήσεις στις προσλήψεις και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Όπως αναφέρουν, το κράτος εξακολουθεί να στηρίζει τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζονται ως «προσωρινό προσωπικό», παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, κυρίως σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, όπου τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί και η εύρεση κατοικίας πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Παράλληλα, τονίζουν ότι οι χαμηλές αποδοχές, η πολύμηνη ανεργία κατά τους θερινούς μήνες και τα προβλήματα ασφαλιστικής κάλυψης συνθέτουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Οι βουλευτές της ΝΙΚΗΣ κάνουν λόγο για «καθεστώς ομηρίας και συνεχούς ανασφάλειας», ζητώντας από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία , να διασφαλίσει ίσα εργασιακά δικαιώματα και να προχωρήσει σε μόνιμο σχεδιασμό για την κάλυψη των πάγιων αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης με μόνιμους διορισμούς.

Follow us on Google News Ακολουθήστε το kalavrytapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις