Ο Αχαιός πολιτικός για την ιστορική επιτυχία για τον Ελληνικό σχολικό αθλητισμό και την Πάτρα

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού σχολικού αθλητισμού γράφτηκε στη Ζλάτιμπορ της Σερβίας, όπου τα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση Πάτρας κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF), χαρίζοντας στην Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο παγκόσμιας εμβέλειας. 

 Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Αναγέννηση Πάτρας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της ISF που διεξήχθη στη Ζλάτιμπορ της Σερβίας από τις 13 έως τις 22 Ιουνίου. 

Στη διοργάνωση, που συμμετείχαν σχολικές ομάδες από όλο τον κόσμο, σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σχολικού αθλητισμού μετά την πανδημία, η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία απέναντι σε κορυφαίες σχολικές ομάδες από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ εξακολουθεί να παράγει ταλέντο, χαρακτήρα και αγωνιστική ποιότητα. 

Η νίκη δεν ήρθε τυχαία. Πίσω από τη μεγάλη διάκριση βρίσκεται η πολυετής δουλειά που γίνεται τόσο στα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση όσο και στις ακαδημίες του Προμηθέας Πάτρας, από τις οποίες προέρχονται πολλοί από τους αθλητές της ομάδας. Η συνεργασία εκπαίδευσης και αθλητισμού δημιούργησε ένα πρότυπο περιβάλλον ανάπτυξης για τους μαθητές, οι οποίοι κατάφεραν να συνδυάσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις με τον πρωταθλητισμό. 

Επομένως, εκτός από μία αμιγώς αθλητική διάκριση, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον κόσμο αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη ότι τα ελληνικά σχολεία μπορούν να πρωταγωνιστούν διεθνώς και οι μαθητές μας να γίνονται πρεσβευτές της χώρας, μεταφέροντας στο εξωτερικό αξίες όπως η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η προσπάθεια και το ευ αγωνίζεσθαι. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανθρώπους της διοργάνωσης, η ελληνική αποστολή ξεχώρισε όχι μόνο για την αγωνιστική της απόδοση αλλά και για το ήθος και τη συμπεριφορά των μαθητών-αθλητών, κερδίζοντας τον σεβασμό των αντιπάλων και του κοινού στη Σερβία. 

Παράλληλα, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η επιτυχία αναδεικνύει και τη δυναμική της Πάτρας ως μιας πόλης που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε σημαντικό κέντρο παραγωγής ταλέντων στο ελληνικό μπάσκετ. Η παρουσία αθλητών που έχουν γαλουχηθεί στο περιβάλλον του Προμηθέα αποδεικνύει ότι η συστηματική δουλειά στις αναπτυξιακές ηλικίες μπορεί να οδηγήσει σε διεθνείς διακρίσεις. 

Πράγματι, πολλοί από τους αθλητές της Αναγέννησης προέρχονται από τις ακαδημίες της Promitheas Patras, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συστηματική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη νέων παικτών στην Πάτρα. Η επιτυχία θεωρείται συνέχεια της εξαιρετικής πορείας που έχει χαράξει ο σύλλογος τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ. 

Follow us on Google News Ακολουθήστε το kalavrytapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις