Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και η καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων

82 χρόνια απ’ το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, υπό τον τίτλο «Ημέρες Μνήμης»

Δυνατό το μήνυμα της νέας γενιάς από μαθητές και μαθήτριες του σχολικού συγκροτημένος Καλαβρύτων Ευσέβιος Κηπουργός και των Λυκείων Παλαιού Φαλήρου και Βούλας Αττικής στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Η σημερινή ημερομηνία υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων «συγκίνησε και συνένωσε τους Έλληνες – δυνάμωσε τον αγώνα τους κατά του κατακτητή» οι νέοι απέδωσαν φόρο τιμής στα θύματα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μνήμη παραμένει ζωντανή και λειτουργεί ως ανάχωμα απέναντι στη λήθη, τον φασισμό και τη βία, κρατώντας πανό με ιστορικές αναφορές στο Ολοκαύτωμα, στον Τόπο Εκτέλεσης, κάτω από τον εμβληματικό Σταυρό.

Follow us on Google News Ακολουθήστε το kalavrytapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις