Κυριακή, 29 Μαρτίου, η Ελληνική Κοινότητα Σίδνεϊ μαζί με τους Καλαβρυτινούς συμμετείχαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη στήριξη από τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, καθώς και από άλλους πολιτικούς, εκπροσώπους της Εκκλησίας και ελληνικές κοινότητες από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ μια σημαντική εκδήλωση μνήμης για την Ελληνική Επανάσταση και τον εορτασμό της Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στην τελετή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, της Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σίδνεϊ, μαζί με πλήθος μελών της ευρύτερης ελληνικής ομογένειας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Η τελετή αυτή ανέδειξε τη διαχρονική σημασία της θυσίας, της αντοχής και της εθνικής υπερηφάνειας που συνεχίζουν να εμπνέουν τον Ελληνισμό παγκοσμίως.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία προς το εμβληματικό Όπερα του Σίδνεϊ, συμβολίζοντας τη ζωντανή παρουσία και τη συνέχεια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αυστραλία.

Στον χώρο της Όπερας, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, οι οποίοι ανέδειξαν τον πλούτο της πολιτιστικής μας παράδοσης. Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από ομιλίες επισήμων, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής ιστορίας, των αξιών και των παραδόσεων μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Αυστραλίας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε έναν άξιο φόρο τιμής στην εθνική επέτειο της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τόσο τη σημασία του 1821 όσο και τη διαρκή συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην αυστραλιανή κοινωνία.

(Δείτε βίντεο-φωτογραφίες)

Follow us on Google News Ακολουθήστε το kalavrytapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις