Γεμάτος ήταν ο ιερός ναός κατά την πρωινή πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ.κ. Ιερώνυμος, την Κηριακή 20 Ιουλίου 2025.
Οι Σουβαρδίτες τίμησαν τον άγιο και Προστάτη τους Προφήτη Ηλία, τον Θεσβίτη και πανηγύρισαν τη χάρη του ανήμερα της εορτής την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2025 στο γραφικό ορεινό χωριό Σούβαρδο Καλαβρύτων στα 1250 μέτρα υψόμετρο, στις ελατόφυτες πλαγιές του Χελμού.
Στο Σούβαρδο με τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά (αν πάτε να πιείτε οπωσδήποτε νερό από τον κούτουλα της θέσης Μαρούλι) και το ωραίο φυσικό τοπίο που θυμίζει «Ελβετία» κάθε καλοκαίρι παραθερίζει κόσμος από τα Τσουκαλέικα, το Κουρτέσι αλλά και την Πάτρα και την Αθήνα.
Η εκκλησία ήταν γεμάτη το πρωί της γιορτής του Προφήτη Ηλία ενώ έγινε και μικρή λιτανεία – περιφορά της εικόνας στην πλατεία και γύρω από την παλιά πετρόχτιστη εκκλησία.
Πηγή: πληροφορίες από thebest.gr
Ακολουθήστε το kalavrytapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις































