Οι Χούθι μπήκαν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ανακοίνωσαν μπαράζ  βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ, «θα συνεχίσουμε μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις»

 – Νωρίτερα οι IDF ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν για πρώτη φορά πύραυλο από τους Χούθι της Υεμένης προς το Ισραήλ. 

– Τουλάχιστον 15 οι Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίες από ιρανικό πλήγμα σε βάση στη Σαουδική Αραβία, σε σοβαρή κατάσταση οι 5 εξ αυτών

– «Διαπραγματευόμαστε με το Ιράν αλλά να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ» είπε ο Τραμπ το βράδυ της Παρασκευής προσθέτοντας ότι ο πόλεμος με το Ιράν «δεν έχει τελειώσει ακόμα» καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν «άλλους 3.554» στόχους να χτυπήσουν.

 – Ένας νεκρός από ιρανικό πύραυλο στο Τελ Αβίβ

– Προειδοποίηση για σοβαρό ραδιολογικό κίνδυνο μετά από νέο πλήγμα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέρ (διαβάστε περισσότερα)

Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι στόχευσαν αμερικανικό πλοίο ανοικτά του Ομάν

O εκπρόσωπος του αρχηγείου Khatam al-Anbiya των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε ότι ιρανικές δυνάμεις στόχευσαν ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο υποστήριξης «σε σημαντική απόσταση από το λιμάνι της Σαλαλάχ στο Ομάν».

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, προστίθεται: «Όπως έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως, η εθνική κυριαρχία της αδελφικής και φιλικής χώρας του Ομάν γίνεται σεβαστή από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».

28/03/2026 11:42

Ο Ζελένσκι έφτασε στη Ντόχα

Μετά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στη Ντόχα, στο Κατάρ.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κατάρ, ο Ζελένσκι έγινε δεκτός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα από τον υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις Mohammed bin Abdulaziz bin Saleh Al Khulaifi, καθώς και από τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Κατάρ, Andrii Kuzmenko.

«Η Αυτού Εξοχότητα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτασε στη Ντόχα το πρωί για επίσκεψη εργασίας στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

28/03/2026 11:35

Ουκρανία και ΗΑΕ συζητούν συνεργασία στην άμυνα

Η Ουκρανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

«Είμαστε ανοιχτοί σε κοινή συνεργασία, η οποία σε στρατηγικό επίπεδο θα ενισχύσει σίγουρα τους λαούς μας και την προστασία της ζωής στα κράτη μας», δήλωσε.

Οι χώρες του Κόλπου δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση ουκρανικής τεχνογνωσίας και την αγορά αμυντικών συστημάτων, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί με ιρανικούς πυραύλους και drones τον τελευταίο μήνα.

Η Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς προηγμένων συστημάτων αναχαίτισης drones, δοκιμασμένων σε πραγματικές συνθήκες μάχης, καθώς η Ρωσία έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο Κίεβο με μεγάλο αριθμό ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την έναρξη της πλήρους εισβολής της το 2022.

28/03/2026 11:34

Διακόπηκε η παραγωγή χάλυβα στο Ιράν μετά από ισραηλινά πλήγματα

Η παραγωγή σε ένα μεγάλο εργοστάσιο χάλυβα στο Ιράν ανεστάλη μετά από ισραηλινές επιθέσεις που έπληξαν κρίσιμες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την εταιρεία διαχείρισης της μονάδας.

Η Khuzestan Steel Company ανακοίνωσε ότι «οι γραμμές παραγωγής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας», έπειτα από ζημιές που υπέστησαν αρκετές μονάδες κατά τις επιθέσεις της Παρασκευής.

Σύμφωνα με αναφορές, το εργοστάσιο συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της χώρας και αποτελεί σημαντικό πυλώνα της βιομηχανικής παραγωγής του Ιράν.

28/03/2026 11:31

Ανάλυση: Ο πόλεμος με το Ιράν «θα έχει επιπτώσεις για πολλές γενιές»

Ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν έχει ήδη σοβαρό ανθρωπιστικό αντίκτυπο, ο οποίος θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια, αναφέρει το aljazeera.

Οι βομβαρδισμοί σε υποδομές ενέργειας, αποθήκες καυσίμων και δεξαμενόπλοια πετρελαίου έχουν όχι μόνο κλονίσει την παγκόσμια οικονομία, αλλά έχουν επίσης μολύνει τον αέρα, το έδαφος, τα τρόφιμα και τα υδάτινα συστήματα με τοξικές ουσίες.

Σε απάντηση στις αυξανόμενες επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, το Ιράν απείλησε ότι θα στοχεύσει εργοστάσια αφαλάτωσης στον Κόλπο, από τα οποία εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται για πόσιμο νερό.

28/03/2026 11:13

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως σκότωσε δύο ανώτερους αξιωματούχους επικοινωνιών της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκότωσε δύο ανώτερα μέλη της μονάδας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον στρατό, τα δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν ως οι Ayoub Hussein Yacoub και Yasser Muhammad Mubarak. Ο Yacoub σκοτώθηκε σε επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, όπως αναφέρεται σε δήλωση στο Telegram.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της νότιας Λιβάνου, πλήττοντας αποθήκες όπλων, εκτοξευτές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

28/03/2026 10:59

Ισραηλινή επίθεση σκοτώνει τέσσερις αγρότες στο νότιο Λίβανο

Νέες πληροφορίες έρχονται σχετικά με τις ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Πολιτικής Άμυνας, μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε εννέα ακόμα στην πόλη αλ-Χανίγια.

Οι αρχές δήλωσαν στο Al Jazeera ότι η επίθεση στόχευε Σύρους αγρότες που εργάζονταν στην περιοχή.

28/03/2026 10:54

AFP: Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα στα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου της Αρμπίλ, πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί σύμβουλοι του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Στήλη καπνού που υψωνόταν στον ουρανό ήταν ορατή πάνω από τα περίχωρα του αεροδρομίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού που βρίσκονται εκεί βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων ενόπλων οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν, με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), τα οποία εν γένει αναχαιτίζονται και καταρρίπτονται από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

28/03/2026 10:45

Επίθεση με drones στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ, ζημιές στο ραντάρ, χωρίς τραυματισμούς

Το Κουβέιτ αντιμετώπισε πολλαπλές επιθέσεις με drones στο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας, σύμφωνα με την Κουβέιτ Νιουζ Έιτζενσι (KUNA). Οι επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα ραντάρ του αεροδρομίου, κρίσιμη υποδομή για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά τη ζημιά σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις, ενώ διερευνάται η προέλευση και ο σκοπός των επιθέσεων.

28/03/2026 10:36

IDF: Σκοτώσαμε δύο κορυφαία μέλη της μονάδας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δύο κορυφαία μέλη της μονάδας επικοινωνιών της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επιδρομή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου σκότωσε τον Ayyoub Hussein Yaacoub και τον Yasser Mohammad Mubarak, και τους δύο ανώτερα μέλη της μονάδας, η οποία, σύμφωνα με τον στρατό, είναι υπεύθυνη για τη «διατήρηση της συνέχειας της επικοινωνίας» εντός της Χεζμπολάχ και την επίβλεψη «της ανάπτυξης, συντήρησης και χρήσης συστημάτων επικοινωνιών» που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική ομάδα.

Ο στρατός αναφέρει ότι ο Yaacoub είχε προηγουμένως υπηρετήσει σε ανώτερο ρόλο στη μονάδα πυραύλων της Χεζμπολάχ και βρισκόταν πίσω από πολλές επιθέσεις στο Ισραήλ, ενώ ο Mubarak κατείχε ταυτόχρονα θέση στη μονάδα πυραύλων παράλληλα με τον ρόλο του στη μονάδα επικοινωνιών.

28/03/2026 10:35

Τετραμερή με Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτο τη Δευτέρα ανακοίνωσε το Πακιστάν

Το Πακιστάν θα φιλοξενήσει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Τουρκία για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο AFP το Σάββατο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα φιλοξενήσουμε μια τετραμερή συνάντηση τη Δευτέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι η ακριβής εκπροσώπηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν και οι αντιπροσωπείες αναμένεται να φτάσουν στο Πακιστάν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Το Πακιστάν έχει αναδειχθεί ως βασικός μεσολαβητής μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ. Το Ισλαμαμπάντ έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την Τεχεράνη και στενές επαφές στον Κόλπο, ενώ ο πρωθυπουργός, Σεχμπάζ Σαρίφ, και ο αρχηγός του στρατού, στρατάρχης Αμίν Μουνίρ, έχουν αναπτύξει προσωπική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

28/03/2026 10:17

ΗΠΑ και Ιράκ ενισχύουν τη συνεργασία για την προστασία αμερικανικών στόχων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράκ ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τη συνεργασία τους για την αποτροπή επιθέσεων από ένοπλες ομάδες και για να διασφαλίσουν ότι το ιρακινό έδαφος δεν θα χρησιμοποιείται ως βάση για επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν την ασφάλεια και την ανταλλαγή πληροφοριών.

«Η ιρακινή και η αμερικανική πλευρά αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων και να διασφαλίσουν ότι το ιρακινό έδαφος δεν θα χρησιμοποιείται ως σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε επίθεση κατά προσωπικού των ΗΠΑ, διπλωματικών αποστολών και της Παγκόσμιας Συμμαχίας», αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του Ιράν, αλλά και των ανησυχιών για επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις εντός Ιράκ.

28/03/2026 10:15

Η Υεμένη ανοίγει τρίτο μέτωπο: Το Ισραήλ προειδοποιεί για κούραση στρατού

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, ο οποίος όμως αναχαιτίστηκε εκτός των συνόρων της χώρας.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Υεμένη εμπλέκεται απευθείας στον πόλεμο, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Στο παρελθόν, η Υεμένη είχε εκτοξεύσει πυραύλους προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα για να στηρίξει τους Παλαιστίνιους και να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, όμως οι επιθέσεις αυτές σταμάτησαν τον Οκτώβριο του 2025 μετά από συμφωνία εκεχειρίας.

Η τρέχουσα κλιμάκωση ανοίγει ουσιαστικά ένα τρίτο μέτωπο, παράλληλα με τον πόλεμο του Ισραήλ κατά του Ιράν και τις επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με πρώην Ισραηλινούς στρατιωτικούς, η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται ως προσπάθεια της οργάνωσης Χούθι να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ υπέρ της θέσης του Ιράν στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται παρασκηνιακά με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, η κλιμάκωση προσθέτει εντάσεις στο εσωτερικό, καθώς το ισραηλινό κοινό συνεχίζει να αμφισβητεί τη στρατηγική της κυβέρνησης στο νότιο Λίβανο. Υπήρξαν μάλιστα προειδοποιήσεις από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για «κόκκινες σημαίες» σχετικά με την κούραση του στρατού, ενώ κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι μια χερσαία εισβολή και κατάληψη μεγάλων τμημάτων του νότιου Λιβάνου θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα δαπανηρή για έναν στρατό που ήδη καταπολεμά το στρες και την κόπωση.

28/03/2026 09:32

Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μέσω δήλωσης στο X ότι εννέα στρατιώτες του τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο.

Την Παρασκευή, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά και ένας ακόμη μέτρια από πύραυλο κατά αρμάτων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή. Σε άλλο περιστατικό, το βράδυ του Σαββάτου, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά και έξι μέτρια από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν κατά δυνάμεων που επιχειρούσαν στο νότιο Λίβανο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν βαθύτερα στο λιβανέζικο έδαφος, σε ορισμένες περιοχές μέχρι και 7 χιλιόμετρα. Η Χεζμπολάχ απαντά, με αναφορές για ενέδρα σε ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη Τάιμπε, περίπου 6 χιλιόμετρα από τα σύνορα, χωρίς όμως η στρατιωτική δήλωση να προσδιορίζει ακριβή τοποθεσία των επιθέσεων.

28/03/2026 09:27

15 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες από την ιρανική επίθεση σε βάση στη Σαουδική Αραβία

Στους 15 ανεβάζουν οι τελευταίες πληροφορίες του Associated Press τον αριθμό των τραυματιών Αμερικανών στρατιωτών από τις ιρανικές επιθέσεις στην αεροπορική βάση Πρίγκιπα Σουλτάν στη Σαουδική Αραβία.

Το Ιράν εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους και 29 drones στη βάση σε μια επίθεση της Παρασκευής που τραυμάτισε τουλάχιστον 15 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε σοβαρά, σύμφωνα με τις πηγές του ΑΡ.

28/03/2026 09:24

Χουθί: Επιτεθήκαμε με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ

«Πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας στρατιωτική επιχείρηση χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον ευαίσθητων ισραηλινών στρατιωτικών στόχων» ανακοίνωσαν το πρωί του Σαββάτου οι Χούθι.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι «οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν οι δηλωμένοι στόχοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα».

Οι Χούθι είπαν ότι η επίθεση στο Ισραήλ έγινε ως απάντηση για τις συνεχείς επιθέσεις υποδομών στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ιράκ και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η τιμή του πετρελαίου του Κουβέιτ ξεπερνά τα 118 δολάρια το βαρέλι

Το πρακτορείο KUNA ανέφερε ότι η τιμή του βαρελιού πετρελαίου του Κουβέιτ αυξήθηκε κατά 8,10 δολάρια, φτάνοντας τα 118,93 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται από την έναρξη του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, καθώς η διέλευση από το Στενό του Χορμούζ έχει σχεδόν σταματήσει λόγω επιθέσεων ή απειλών επιθέσεων από το Ιράν.

Σημειώνεται ότι περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων ενεργειακών εξαγωγών διέρχεται από αυτό το στενό, καθιστώντας το κομβικό σημείο για τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε αέριο και πετρέλαιο.

28/03/2026 09:17

Ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση χτυπά στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ιορδανία

Το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων Sabereen μετέδωσε ότι η Ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση, μια ομπρέλα ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, πραγματοποίησε επιθέσεις σε αρκετές αεροπορικές βάσεις και ένα αεροδρόμιο στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι στόχοι περιλάμβαναν τις Αεροπορικές Βάσεις King Faisal, King Abdullah και Prince Hassan, καθώς και το Αεροδρόμιο Queen Alia και την Αεροπορική Βάση Muwaffaq Salti, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των επιθέσεων.

28/03/2026 09:14

Eργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με drones στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν

Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν, ενώ γερανός υπέστη περιορισμένη ζημιά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ομάν.

Δύο drones στοχοθέτησαν το λιμάνι Σαλάλα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές του Ομάν, τις οποίες επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεών της, τραυματίζοντας έναν ξένο εργαζόμενο και προκαλώντας “περιορισμένες” υλικές ζημιές σε γερανό του λιμανιού.

Το Ομάν ήταν από τις χώρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν πριν να ξεσπάσει ο πόλεμος.

28/03/2026 08:41

Το Ιράν ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας στην Γκολεστάν

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim, μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα που κατηγορούνται για σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στη βόρεια επαρχία Γκολεστάν.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν οργάνωση συνδεδεμένη με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν επίθεση κατά δυνάμεων ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια εφόδου σε κρησφύγετο βρέθηκαν τέσσερα όπλα Colt και 43 σφαίρες.

28/03/2026 08:26

Τι σημαίνει αν επιβεβαιωθεί η εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη προς το Ισραήλ;

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη – κάτι που θα ήταν η πρώτη επίθεση αυτού του είδους από την έναρξη του μηνιαίου πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Μέχρι στιγμής, οι Χούθι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη, αλλά η αναφορά έρχεται λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των ανταρτών της Υεμένης ότι είναι έτοιμοι να επέμβουν στρατιωτικά αν άλλες χώρες συμμετάσχουν στον πόλεμο ή αν η Ερυθρά Θάλασσα χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις κατά του συμμάχου τους.

Η προειδοποίηση αυτή αυξάνει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης, δεδομένης της δυνατότητας των Χούθι να πλήξουν στόχους πέρα από τα σύνορα της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και βασικής υποδομής στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και να διαταράξουν τις ναυτιλιακές οδούς γύρω από τη Χερσόνησο του Αραβικού Κόλπου.

Σε αντίθεση με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και ένοπλες ομάδες στο Ιράκ, οι Χούθι δεν έχουν κάνει επίσημη ανακοίνωση για συμμετοχή στον πόλεμο.

28/03/2026 08:22

Οι αδιάκοπες επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο φέρνουν τον πληθυσμό στα όριά του

Τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του Ιράν, εκατομμύρια Λιβανέζοι πολίτες υποφέρουν, αντιμετωπίζοντας τη δεύτερη μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επίθεση στη χώρα τους σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Οι μαζικές εντολές αναγκαστικής εκκένωσης από το Ισραήλ για τον νότιο Λίβανο και τα νότια προάστια της Βηρυτού, τη Δαχίγε, έχουν αφήσει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας εκτοπισμένο.

Ακόμη και όσοι δεν έχουν εκτοπιστεί βιώνουν την πίεση από τις θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις, χωρίς κανένα σημάδι ότι η σύγκρουση πρόκειται να τερματιστεί σύντομα.

28/03/2026 08:18

Ήχησαν σειρήνες στο Μπαχρέιν, βρείτε καταφύγια λένε οι αρχές στον κόσμο

Συναγερμός σήμανε στο Μπαχρέιν, καθώς οι αρχές ενεργοποίησαν σειρήνες προειδοποίησης, καλώντας πολίτες και κατοίκους να αναζητήσουν άμεσα ασφαλές καταφύγιο.

Το υπουργείο Εσωτερικών προέτρεψε τον πληθυσμό να παραμείνει ψύχραιμος και να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του συναγερμού.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα, καθώς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι συνθήκες που οδήγησαν στην ενεργοποίηση των σειρήνων.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον του νότιου Ισραήλ

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εναντίον του νότιου Ισραήλ αναχαιτίστηκε με επιτυχία από την αεράμυνα, σύμφωνα με τις IDF.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην επίθεση, την πρώτη από την Υεμένη στον τρέχοντα πόλεμο.

28/03/2026 07:43

Ο Τραμπ αμφισβητεί τη στήριξη των ΗΠΑ στο NATO: «Θα θυμόμαστε πώς μας αντιμετώπισαν»

Νέες αιχμές κατά του NATO άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην συνδράμουν άλλα κράτη μέλη της Συμμαχίας σε περίπτωση ανάγκης, επικαλούμενος τη στάση συμμάχων στο ζήτημα του στενού του Ορμούζ, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η πολεμική επιχείρηση κατά του Ιράν εξελίσσεται θετικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικής εκδήλωσης στο Μαϊάμι, ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην προστρέξουν σε βοήθεια άλλων κρατών μελών του NATO σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση των συμμάχων στο ζήτημα του στενού του Ορμούζ.

Διαβάστε περισσότερα

28/03/2026 07:36

Τραμπ: Διαπραγματευόμαστε με το Ιράν αλλά να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο πόλεμος με το Ιράν «δεν έχει τελειώσει ακόμα» σε δηλώσεις του στη Σύνοδο Κορυφής της FII στο Μαϊάμι την Παρασκευή. Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν «άλλους 3.554» στόχους να χτυπήσουν στο Ιράν. «Αυτό θα γίνει αρκετά γρήγορα», είπε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι έσωσε όλη τη Μέση Ανατολή από τον «νταή» της περιοχής, το Ιράν. Διαπραγματευόμαστε τώρα, επέμεινε, αλλά πρέπει να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ (σ.σ. τα οποία αρχικά αποκάλεσε «Στενά του Τραμπ»).

Διαβάστε περισσότερα

28/03/2026 07:35

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον θάνατο 60χρονου στο Τελ Αβίβ από ιρανική επίθεση

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ μετά από ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής.

«Οι διασώστες και οι παραϊατρικοί του MDA ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός άνδρα περίπου 60 ετών σε ένα περιστατικό στο Τελ Αβίβ και παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε 2 ελαφρά τραυματίες σε ένα άλλο περιστατικό στο κεντρικό Ισραήλ», αναφέρει μια ανάρτηση στο X από τον οργανισμό.

Πέντε τραυματίες σε πυρκαγιές στα Εμιράτα ύστερα από ιρανικές επιθέσεις

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε βιομηχανική ζώνη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ύστερα από ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), σύμφωνα με τις αρχές.

“Η αντιαεροπορική άμυνα και τα καταδιωκτικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιχειρούν για να αναχαιτίσουν τους πυραύλους και τα drones που εξαπολύθηκαν από το Ιράν”, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ σε ανάρτησή του στο X.

Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στη βιομηχανική ζώνη του Χαλίφα, στην ακτή των Εμιράτων, οι οποίες οφείλονταν σε συντρίμμια που προέρχονταν από την “επιτυχημένη αναχαίτιση” ενός βαλλιστικού πυραύλου.

“Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι στο περιστατικό αυτό τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι ινδικής υπηκοότητας, τα τραύματα των οποίων κυμαίνονται από μέτρια σε ελαφρά”, διευκρίνισε στη συνέχεια η κυβέρνηση σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της.

28/03/2026 07:31

Προειδοποίηση για σοβαρό ραδιολογικό κίνδυνο μετά από νέο πλήγμα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέρ

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από το Ιράν για νέο πλήγμα στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ, το τρίτο αντίστοιχο περιστατικό μέσα σε δέκα ημέρες. Σύμφωνα με την Τεχεράνη, ο αντιδραστήρας που βρίσκεται σε λειτουργία δεν υπέστη ζημιές, δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας και η εγκατάσταση συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ ο γενικός διευθυντής της IAEA Ραφαέλ Γκρόσι απηύθυνε έκκληση για «μέγιστη στρατιωτική αυτοσυγκράτηση».

Διαβάστε περισσότερα

28/03/2026 07:30

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι υφίστανται επίθεση του Ιράν με πυραύλους κρουζ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζουν τις πρώτες πρωινές ώρες νέα επίθεση με πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του Ιράν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα και μαχητικά (αεροσκάφη) των ΗΑΕ επιχειρούν για να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones του Ιράν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των εμιράτων μέσω X.

28/03/2026 07:30

Κοντά στα 100 δολάρια το αμερικανικό αργό, στα 112,57 δολάρια το Brent

Σημαντικές διακυμάνσεις καταγράφονται στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κινείται κοντά ή και πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και το Brent να ξεπερνά τα 112 δολάρια, εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή και ανησυχιών για την παγκόσμια προσφορά ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα

28/03/2026 07:29

Τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε ιρανική επίθεση σε βάση στη Σαουδική Αραβία

Τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε ιρανική επίθεση στην αεροπορική βάση Πρίγκιπα Σουλτάν, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Δύο από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους

Η επιδρομή, η οποία σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο περιελάμβανε ιρανικό πύραυλο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προκάλεσε επίσης ζημιές σε πολλά αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού στη βάση.

28/03/2026 07:29

Για πρώτη φορά το Ισραήλ ανακοίνωσε εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη προς το έδαφός του

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν λίγο περί τις 06:00 (ώρα Ελλάδας) ότι εντόπισαν την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη εναντίον της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ, για πρώτη φορά τον έναν μήνα πολέμου στη Μέση Ανατολή, αφού οι αντάρτες Χούθι απείλησαν ξανά χθες να εμπλακούν στη ένοπλη σύρραξη στο πλευρό του Ιράν.

Σύμφωνα με λακωνικές ανακοινώσεις τους, εντόπισαν «την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη εναντίον της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ» και πρόσθεσαν ότι «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για την αναχαίτιση της απειλής», προτού δώσουν το ελεύθερο στους κατοίκους να βγουν από τα καταφύγια περίπου ένα τέταρτο αργότερα.

protothema.gr

Follow us on Google News Ακολουθήστε το kalavrytapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις